Wraps met zalm en pesto is een mooi recept om thuis klaar te maken voor een feestje. Je kunt met weinig ingrediënten veel heerlijke hapjes klaar maken en uiteraard zelf variëren met de uitvoering.
Wraps klaarmaken
Als eerste kun je de wraps zelf maken maar je kunt tortilla’s ook kant en klaar kopen in verpakkingen van 6 of 12 stuks. Ik heb voor dat laatste gekozen omdat het gemak van snel iets lekkers op tafel te hebben staan tijdens een feestje mij wel aanspreekt. Wil je de wraps liever zelf maken?
Ingrediënten voor 6 tortilla’s
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels olie
1 theelepel bakpoeder
100 ml lauwwarm water
Kneed het allemaal bij tot een soepel deeg en laat het rusten onder wat plastic folie gedurende 3 kwartier. Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol ze dun uit met behulp van wat bloem en een deegroller. Gebruik steeds wat bloem om het niet te laten plakken. Zet een anti aanbak pan op het vuur en laat hem warm worden. Leg 1 voor 1 de tortilla’s in de pan en bak ze elke kant 1 minuutje. Dan kun je ze nog oprollen.
Wraps gekocht?
Haal de wraps uit de verpakking en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze even gedurende 5 minuten in de oven op 180 graden zodat ze zacht en soepel worden en niet scheuren tijdens het oprollen.
Wraps vullen
In dit geval heb ik de wraps gevuld met eigen koud gerookte zalm, groene pesto (uit een potje!), kruidenkaas en diverse soorten sla.
Smeer één helft van de wrap in met kruidenkaas (bijvoorbeeld Philadelhia). Smeer een deel van de andere helft in met een zachte pesto. Leg de gerookte zalm in plakken in het midden en leg daar wat soorten sla plat op.
Zorg dat je een cocktailprikkertje klaar hebt liggen als je ze gaat oprollen. Rol ze op naar de kruidenkaas toe want dat plakt een beetje. prikkertje erdoor en klaar.
Als kleine hapjes kun je ze schuin door snijden nadat je een heleboel prikkertjes om de twee centimeter hebt geplaatst hebt. Gezellig met van die vlaggetjes….
Je kunt er ook plakjes eendenborst in plaats van zalm op doen of gerookte kip. In plaats van groene pesto, een keer rode…
Plaats zelf een reactie