Ik heb weer een lekker vis receptje voor je. Spaghetti met gerookte makreel is een lekker machtig pastagerecht dat je zowel in de zomer als in de winter kan eten. Het smaakt natuurlijk het lekkerste met je eigen gerookte makreel. Hoe je die moet maken lees je natuurlijk in het artikel: Zelf makreel roken!
Voor de spaghetti met gerookte makreel heb je nodig:
- 1 dikke verse gerookte makreel (van Smokey John)
- 400 gram spaghetti
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 tenen knoflook
- peterselie
- 1 limoen
- 1 sjalotje
- Olijfolie Extra Vierge
- eventueel wat geraspte kaas Old Amsterdam
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. In het water waarin de spaghetti gekookt wordt mag je wat rasp van de limoenschil doen. Voeg ook een scheutje olijfolie toe aan het water voor de smaak. (al dente is natuurlijk het lekkerste!) Als de spaghetti klaar is kun je die even afspoelen onder de koude kraan om het niet zo te laten plakken en het nagaren iets tegen te gaan. Tijdens het koken van de spaghetti heb je alvast de makreel ontdaan van alle graten en vel. Leg de makreel in brokjes van ongeveer twee centimeter klaar. Je kunt het gewoon met je vingers los plukken, hoor.
Snij ook de kappertjes even door voor meer smaak. De rode paprika mag je in kleine blokjes snijden. De peterselie mag je ook alvast even grof hakken. De tenen knoflook snij je alvast even in kleine stukjes en de prei mag je in dunne ringen snijden. Snipper het sjalotjes ook meteen even. Zo, dat was wel even een werkje.
Neem nu een grote kom om het spul samen te voegen. Doe de spaghetti er in samen met de makreel. Doe er een scheut extra vierge olijfolie over. Voeg de gesneden prei, rode paprika, knoflook, kappertjes en sjalotjes toe en hussel de boel met je handen voorzichtig door elkaar.
Je mag het bord gaan opmaken door een schep van de spaghetti met gerookte makreel netjes in het midden te draaien zodat het mooi op je bord ligt. Strooi er wat peterselie over heen en knijp er een beetje limoensap over uit. Eventueel mag je er nog wat geraspte Old Amsterdam of Parmezaanse kaas over doen.
Eet smakelijk.
Plaats zelf een reactie