We hebben vanavond weer iets lekkers gegeten. Het is een recept met spaghetti en koud gerookte zalm, Boursin en Philadelphia in kookroom.
Als jij het visrecept met koud gerookte zalm ook zou willen maken voor 4 personen, heb je het volgende nodig:
- 300 gram Koud Gerookte Zalm (van Smokey John)
- 400 gram Spaghetti
- 2 eetlepels Philadelphia
- 3 eetlepel Boursin Cuisine
- 1 flesje 250 ml Kookroom Light
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Cajunkruiden
- 4 blaadjes Verse Basilicum
- 4 knopjes Basilicum voor de afwerking
- 1 theelepel Maggi
- 8 steeltjes Bieslook voor de afwerking
Snij de koud gerookte zalm in kleine stukjes van ongeveer 1 centimeter. Hak de basilicum blaadjes ook alvast in kleine stukjes. (scheuren mag natuurlijk ook)
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. (het lekkerste is een beetje al dente!) Warm de kookroom met een zacht vuurtje op. Voeg als de room wat warm begint te worden 3 eetlepels Boursin en 2 eetlepels Philadelphia al roerend toe. Meng het geheel met een garde want dat is makkelijker.
Voeg de stukjes koud gerookte zalm toe. Breng het geheel op smaak met de Cajunkruiden, een snufje zout en wat Maggi. Laat alles even op een laag vuurtje al roerend warm worden maar het mag niet koken. Voeg als laatste de basilicum toe en roer het nog een keer door.
Laat de spaghetti even uitlekken en verdeel het over de 4 borden. Doe de saus over de spaghetti heen en maak het helemaal af met 2 steeltjes bieslook en met het uiteinde van een takje basilicum waar de blaadjes zich net hebben gevormd.
Dit is weer een top vis recept van Smokey John. (met een beetje hulp van moeder de vrouw)
Als variatie kun je ook warm gerookte brokken zalm gebruiken! Voor de verandering kun je er ook wat dille en een scheutje citroensap doorheen doen.
Plaats zelf een reactie