Hier is weer een heerlijk recept, makreelsalade met appeltjes! Ik geef jullie de ingrediënten voor 2 personen. Uiteraard met de lekkerste gerookte makreel van Smokey John. Je krijgt hier alvast een boodschappenlijstje zodat je weet wat je in huis kunt halen.
Wat heb je nodig?
De boodschappen:
- 1 gerookte makreel
- 2 stevige appels
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 2 eieren
- 250 gram aardappelpartjes
- 150 gram verse spinazie
- 3 eetlepels olijfolie
- een mespuntje grove mosterd
- verse dille en peterselie
- theelepel honing
- peper
- zout
Recept makreelsalade met appeltjes
Begin met het uitpersen van de citroen. Daarna mag je de rode uit in halve ringen snijden. Besprenkel de uienringen met de helft van de uitgeperste citroensap. Bak ondertussen de aardappelpartjes in een 1 eetlepel olijfolie samen met de helft van de uienringen, ongeveer 15 minuutjes zijn ze gaar. Kook de twee eieren gedurende 6 minuten, hard dus.
De andere twee eetlepels olijfolie gebruik je voor de dressing, dus doe dit in een kommetje. Voeg hier een mespuntje grove mosterd en de honing aan toe. Hak de verse dille fijn en roer dit rustig door de dressing. Dressing op smaak brengen met peper en zout. Giet nu de rest van de citroensap er bij tijdens het roeren.
Schil de appels en maak er blokjes van. Maak de gerookte makreel schoon. Probeer heel goed alle graatjes te verwijderen en maak er mooie stukjes makreelfilet van. Doe de aardappelpartjes in een schaal samen met de blokjes appel en voeg de makreel toe. Sprenkel hier de dressing overheen en roer voorzichtig door.
Op twee borden verdeel je de gewassen hele spinazie bladeren. leg over de spinazie nog een paar verse rode uienringen. Dan schep je uit de schaal een lekker portie makreelsalade en per bord doe je 1 ei in partjes er overheen samen met wat verse dille en gehakte peterselie.
Je kunt hier eventueel een toast van meergranen brood bij serveren. Eet smakelijk!
Plaats zelf een reactie