Het is natuurlijk lekker om vis te eten die net uit de rookoven komt.
Maar je hebt weleens een stukje vis over die je dan later op wilt eten. Om dan weer hetzelfde te eten is misschien niet zo’n goed idee. Verwerk je gerookte vis eens in een salade.
Ik heb voor jou een heerlijk visrecept voor een maaltijdsalade met warm gerookte zalm. Je zou het ook met de makkelijker verkrijgbare koud gerookte zalm kunnen doen als je zelf geen rookoven hebt.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 gram warm gerookte zalm van Smokey John
- 200 gram gemengde of ijsberg sla
- 150 gram dunne asperges uit een potje of blik
- 200 gram verse groene tagliatelle
- 130 gram pijnboompitjes
- honing-mosterd dressing
- geraspte kaas
- peper en zout
- kappertjes
Maak van de warm gerookte zalm kleine stukjes van ongeveer twee centimeter. Je kunt dit het beste doen met een vork of met je handen plukken aan de zalm. Je ziet en voelt dan meteen of er nog een graatje in zit.
Kook de tagliatelle zoals op de verpakking staat aangegeven. Na het koken even afgieten en kort afspoelen met koud water.
Verwarm de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter tot dat ze bruin kleuren. (Let op want ze verbranden opeens snel.)
Warm ondertussen de asperges op in een pannetje met het vocht uit het potje of blik. Als ze warm zijn mag je ze afgieten.
Pak 4 mooie grote borden en leg in het midden een handje sla. Besprenkel de sla met de honing-mosterd dressing en strooi er wat peper en een klein beetje zout over om het op smaak te brengen.
Leg bovenop de sla wat verwarmde asperges. Leg op de sla en de asperges de stukjes warm gerookte zalm en strooi daar een paar kappertjes overheen. Doe daar de warme tagliatelle overheen, ook zo’n 50 gram per bord.
De zalm zal nu door de warmte van de tagliatelle nog meer smaak krijgen. Verdeel nu de pijnboompitten over de tagliatelle. Strooi als laatste de geraspte kaas er over en we kunnen meteen aan tafel.
Eet smakelijk en vertel me daarna maar hoe het smaakt.
Richard zegt
Echt een superrecept. Zeker al een keer of vijf gemaakt.
Smokey John zegt
Dank je Richard, bij mij staat het ook regelmatig op tafel.
Groetjes Smokey John