Ik heb al eens een maaltijdsalade gemaakt met warm gerookte zalm
en nu is het tijd voor ongeveer hetzelfde recept maar dan met koud gerookte zalm in snippers.
Voor twee personen heb je dit ongeveer nodig:
Benodigdheden voor 4 personen:
- 400 gram koud gerookte zalm van Smokey John
- 200 gram gemengde of ijsberg sla met tuinkruiden
- 150 gram dunne asperges uit een potje of blik
- 200 gram verse groene tagliatelle
- 130 gram pijnboompitjes
- honing-mosterd dressing
- geraspte kaas
- peper en zout
- kappertjes
Maaltijdsalade met koud gerookte zalm maken:
De honing-mosterddressing maak je simpel zelf door een beetje olijfolie met wat citroensap in een kommetje te doen met een lepel mosterd en een lepel honing. Flink roeren met een beetje peper en wat zout uit de molen erdoor. Maak kleine snippers van ongeveer twee centimeter van je eigen koud gerookte zalm. Je mag de zalm ook uit een pakje of bij de visboer halen als je geen rookoven hebt om koud te roken ;-).
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal zo’n 4 minuutjes. Verwarm de asperges en de pijnboompitjes ook meteen even in een pannetje.
Nu gaan we het bord opmaken. Je kan via de foto’s kijken hoe je het op het bord legt:
Leg de ijsbergsla met tuinkruiden op je bord.
Nu kun je alvast wat honing-mosterddressing erop laten druppelen.
Doe de koud gerookte zalm en kappertjes erover heen en strooi dan wat pijnboompitjes erop.
Leg de warme asperges en de tagliatelle over de zalm heen. Doe er nog een laagje koud gerookte zalm op en wat pijnboompitjes overheen.
Top het geheel af met geraspte kaas en je maaltijdsalade met koud gerookte zalm is klaar om te nuttigen.
Eet smakelijk.
Plaats zelf een reactie