Het meest makkelijke palingrecept heb ik voor je opgeschreven. Uiteraard omdat het zo lekker is en erg makkelijk klaar te maken.
Wat heb je nodig voor een geroosterd broodje met paling?
Uiteraard heb je heerlijke vers gerookte paling nodig van Smokey John. Het lekkerste is een geroosterd broodje van witbrood. Neem dan bijvoorbeeld een casino witbrood of een hoog wit waar je de korstjes vanaf mag snijden. Je hebt een broodrooster nodig (in een oven kan ook of in een pan). Doe 2 sneetje witbrood in het broodrooster en zorg dat ze er mooi geroosterd maar niet zwart uit komen. Tussen licht en midden bruin is het mooiste. Snij nu de geroosterde sneetjes brood diagonaal door. Je krijgt nu van die mooie driehoek-vormige sneetjes geroosterd brood. Heb je geen broodrooster leg dan de sneetjes in een voorverwarmde oven op het rooster in het midden. Zet de oven op de hoogste stand en kijk door het raampje of de kleur al goed is. Je kan het brood ook als toast bakken in een pan. Leg het sneetje in een droge pan op middelmatig vuur en kijk regelmatig of de kleur aan de onderkant al goed is. Je broodje wordt vetter als je boter gebruikt en dat is niet nodig met paling. En nu de paling. Fileer de paling met een scherp mes. Je kan hier uitgebreid nalezen hoe dat moet.
Snij dus over de ruggengraat van de via de kop naar de staart terwijl het vel nog om de paling zit. Je hebt nu een prachtige filet met vel van de ene helft van de paling. Ga dan met een lepel van de staart naar de kop tussen het vel en de palingfilet en zo rolt er een mooi filetje uit.
Leg dit mooie filetje op het geroosterde broodje en klaar is kees. Je kan natuurlijk het nog mooier maken met wat peterselie, een beetje kaviaar en beetje krulsla maar het is niet nodig want als de paling lekker gerookt is smaakt het op zichzelf al fenomenaal. Je kan het broodje ook dun insmeren met Boursin voordat je het in het broodrooster doet. Laat het lichtbruin worden. Heb je liever bruin brood, geen probleem. Maak het klaar zoals jij het hebben wilt. Eet smakelijk.
Plaats zelf een reactie