Om een heerlijke gerookte makreelmousse te maken zijn er maar een paar simpele handelingen nodig. lieve help, wat heb je dan iets lekkers in handen…..Wil jij ook een keer van die heerlijke mousse van gerookte makreel maken? Hier is het beste recept voor een amuse of lekker op een toastje.
Recept gerookte makreelmousse
Wat heb je nodig? In ieder geval een heerlijk vers gerookte makreel van Smokey John bijvoorbeeld… maar je mag ze ook zelf roken hoor! Waarom ook niet…
Maak de makreel volledig vrij van graten en vel en doe de stukjes makreelfilet in een blender. Voeg hieraan toe:
- 1 theelepel citroenzeste
- 1 eetlepel vers geperst citroensap
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel mayonaise
- 100 gram crème fraîshe
- gemalen peper
- zout is niet nodig omdat de makreel al gezouten is
- klein snufje gerookte paprikapoeder
- verse peterselie
Nu mag je er lekker op los pureren tot het een mooie gladde massa is, niet te dik en niet te dun. Indien te dik kun je nog wat crème fraîshe toevoegen. Proef even of het lekker smaakt anders kun je altijd nog iets toevoegen.
Smeer het lekker op een toastje en top het af met een beetje fijne tuinkers, dille of wederom peterselie.
Toepassing in amuse
Deze gerookte makreelmousse kan natuurlijk heel goed op een amuselepel of in een klein glaasje. Plaats dan eerst de mousse op de lepel en top het af met wat fijne croutons en een paar kleine snippers rode paprika.
In plaats van de lepel kun je ook een blad van de roodlof gebruiken als kelkje, helemaal top! Doe er dan wat gele paprika op in plaats van rode, vanwege de kleur… plaats dan een quenelle van de makreelmousse in het blaadje en top het af op jouw favoriete manier.
Kan ook met forel
Je kunt ook in plaats van makreel een gerookte forel of met een andere vissoort! Probeer het maar eens en gebruik voor de crème fraîshe eens mascarpone.
Plaats zelf een reactie