Hier is weer een heerlijk recept van Smokey John. Nou ja, recept? Het is eigenlijk een soort lekkere traktatie voor op bijvoorbeeld een feestje of bij een barbecue als hapje erbij.
En dan nog geen eens een visrecept? Smokey John, wat maak je me nu? Oooow gerookte kip…. ook goed!
Ananas en kip gaan altijd heel goed samen. En gerookte kip en meloen geven met zout en zoet een spannende combinatie.
Wat heb je nodig voor de gerookte kipfilet spiesjes?
In ieder geval heb je 2 heerlijke gerookte kipfilets van Smokey John nodig. Weet je nog hoe je die zelf kunt roken? Voor tips over het zelf roken van kipfilet kun je hier klikken.
Neem een verse ananas en een mooie Galia meloen mee bij de groenteboer en zorg dat je voldoende satéprikkers in huis hebt.
Als voorbereiding leg je de satéprikkers alvast in een bakje water. Dit voorkomt bij het rijgen dat de satéprikker gaat splinteren.
Hoe maken we spiesjes met gerookte kip, ananas en meloen
Als eerste snijden we van de meloen de bovenkant recht af zodat we dit als decoratie en steun voor de spiesjes kunnen gebruiken. Gebruik hiervoor ongeveer een kwart deel van de meloen en leg dit alvast met de ronding naar boven op een mooi bord.
De rest van de meloen gebruiken we om blokjes van te snijden van ongeveer twee bij twee centimeter. Het moet in ieder geval in verhouding staan met de plakjes gerookte kip die we zo gaan snijden.
Snij hierna dus de gerookte kipfilet in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Als de gerookte kipfilet erg dik is kun je hem ook halveren zodat je geen hele grote plakken op je spiesje hebt zitten.
Nu gaan we de ananas snijden. Je kan dit doen met een groot scherp mes en dan de zijkant er af snijden maar je hebt ook prachtige ananassnijders die mooie ringen uit een verse ananas kunnen draaien en de harde middenkern laten zitten. We hebben in ieder geval weer stukjes verse ananas nodig die stevig genoeg zijn om op het spiesje te kunnen en ook in formaat gesneden dat het poremt.
Rijg nu eerst aan de satéprikker een stukje ananas, dan een stukje gerookte kip, daarna een stukje meloen en dan weer een stukje gerookte kip. Maak er een mooi schouwspel van door de prikker in de kwart meloen te steken die op het bord ligt.
Als je zo een heleboel spiesjes geregen hebt en in de kwart meloen hebt gestoken ziet het er in ieder geval al heel feestelijk uit.
Eet smakelijk.
ps. vertel je nog even of het spiesje met gerookte kipfilet lekker was in een reactie hieronder? ↓↓↓↓↓
Plaats zelf een reactie