Als je dan zo’n lekkere gerookte gul of kabeljauw zelf klaar hebt gemaakt in je eigen rookoven kun je er natuurlijk ook een lekker recept mee maken.
Wat dacht je van een gerookte gulfilet met mozzarella op een bedje van rucola met Old Amsterdam kaassnippers en pijnboompitjes? Het ziet er op de foto al heel smakelijk uit! En met dit recept kun jij het ook maken.
Ingrediënten:
- 1x gerookte gul / kabeljauw filet van Smokey John
- 40 gram rucola
- 60 gram mozzarella
- 6 cherrytomaten
- pijnboompitten
- citroenschijfje
- oude kaassnippers Old Amsterdam
- olijfolie
- balsamico saladedressing
Rook zelf de gul met de tips van Smokey John. Hoe dat moet kun je terug lezen bij: zelf kabeljauw roken
Snij nu eerst de mozzarella in ongeveer gelijke 4 plakken en was de tomaatjes. Verwarm nu de pijnboompitjes in een keramisch pannetje zonder boter of olie. Bedek een mooi bord met een bedje van rucola en druppel daar wat olijfolie en balsamicodressing over. Maak wat snippers van de Old Amsterdam en strooi dit over het bedje van rucola. Strooi nu ook de verwarmde pijnboompitjes er over.
Leg de mozzarella op de rand van het bord naast elkaar. De cherrytomaatjes kun je in zijn geheel bij de mozzarella leggen. Dat staat in ieder geval al heel feestelijk. Plaats in het midden het mooie stuk gerookte kabeljauw en leg een citroenschijfje erop als garnering.
Ik wens je alvast eet smakelijk met dit heerlijke vis gerecht van gerookte kabeljauw met rucola salade en Old Amsterdam.
Plaats zelf een reactie