Hier is een heerlijk recept voor een Dry Rub voor vlees, maar je mag het van mij ook best eens proberen op gevogelte of vis. Jeroen stuurde mij een bericht via facebook en ik mocht het recept Dry Rub van hem delen met jullie op de website.
Wat is een dry rub
Een dry rub recept is een heerlijk mengsel van gedroogde kruiden en
specerijen. Je kunt het naar eigen smaak mixen en zelf maken.
Hier is het recept voor de dry rub van Jeroen wat is gemaakt van poeders:
De Eetlepels
- Gerookte paprika
- Look
- Ui
- Selderie zout
- Tijm
- Rozemarijn
De Theelepels
- Bhut Jolokia wit
- Bhut Jolokia Olijf
- Szechuan roze
- Kardemom
Je kan alles eventueel nog mengen en fijner maken in een vijzel of keukenmixer als je dat wilt. Gewoon door elkaar mengen volstaat ook. Kun je niet aan Bhut Jolokia komen? Gebruik dan Chili flakes of Cayenne peper!
Wrijf je vlees in met de mix en laat het lekker intrekken. Meestal worden grote stukken vlees met de dry rub gevacumeerd in de koelkast weggelegd voor ongeveer 12 tot 24 uur om de smaken goed diep in te laten werken. Je hoeft het niet af te spoelen maar let wel op je temperatuur. Niet te hoog anders verbranden de kruiden. Low en Slow is wat dat betreft veeeeeel lekkerder.
Heb je niet zoveel tijd van te voren of juist maar kleine porties? Kleinere stukken vlees nemen best wel snel smaak op en na een uurtje kan het ook gewoon op een BBQ of in de rookoven. Dan mag het ook juist niet te lang in de Dry Rub anders droogt het vlees uit.
Je mag hieronder een reactie achterlaten als je ook zo’n lekker Dry Rub Recept zelf hebt ontwikkeld en wilt delen.
Plaats zelf een reactie