Visrecept met gerookte forel van Smokey John.
Een heerlijk broodje gerookte forel kun je haast niet aan je voorbij laten gaan. Met een paar eenvoudig te verkrijgen ingrediënten maak je dit visrecept in een mum van tijd klaar. Het zal zeker smaken!
Ingrediënten:
- 2 vers gerookte forellen van Smokey John
- 6 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels wasabi
- 1 limoen
- 4 boterhammen
- 1 rijpe avocado
- 2 rode paprika’s
- 1 zakje rucola sla
- peper en zeezout
Bereidingswijze:
- Doe de 2 paprika’s in de oven op 180 graden of op de gril.
- Neem een kom en schep hierin de mayonaise. Roer er met een lepel de wasabi door en maak de mayonaise af met wat zeezout. Peper kun je toevoegen maar dit hangt af van de hoeveelheid wasabi die je gebruikt. Dat ingrediënt is namelijk al erg pittig van zichzelf.
- Spoel nu de limoen af met water en borstel hem schoon. Rasp de schil van de halve limoen en roer deze door de mayonaise.
- Besmeer de boterhammetjes met de mayonaise.
- Maak nu de avocado schoon en snijd de vrucht in dunne plakjes.
- Snijd de gegrilde paprika’s in lange repen en leg ze samen met de avocado op de boterhammen.
- Neem de gerookte forel van Smokey John en haal het vel eraf. Maak er kleine stukjes van en verdeel de forel over je boterhammen.
- Leg vervolgens een plukje rucola op de forel en rasp nog een stukje van de limoen over de sla en vis.
- Leg nu de andere twee boterhammen op de vis en klaar is je broodje met forel.
Eet smakelijk!
Wil je de forel zelf roken? Kijk dan op deze site hoe je zelf de lekkerste forel kunt roken.
Plaats zelf een reactie