Een omelet past tegenwoordig bij een gezonde levensstijl. Zolang je de omelet maar niet te vet maakt en gezonde ingrediënten gebruikt zoals vis past het zelfs bij een dieet. Ik heb een recept voor je samengesteld waar je heerlijk van kunt smullen.
Recept gerookte makreel omelet
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen heb je nodig:
- 4 eieren
- 250 gram gerookte makreel van Smokey John
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 bosuitjes
- 150 gram taugé
- 50 gram alfalfa
- 50 ml magere melk
- verse dille
- teentje knoflook geperst
- 1 citroen
- verse peterselie
- snufje peper en zout
Doe het eiwit en de dooiers van de eieren in een kom en klop het met een garde luchtig op. Voeg de magere melk en de zout en peper toe en klop het nog even door.
Snij de schoongewassen bosuitjes schuin in gelijke ringen en zorg ervoor dat de taugé goed gewassen en uitgelekt is.
Leg de dille alvast in kleine stukjes geplukt klaar en snij wat peterselie fijn. Hou ook een plukje peterselie en wat bosui ringen over voor de garnering. Zorg ervoor dat de gerookte makreel in stukjes klaar ligt zonder graatjes en vel. Pers de knoflook en leg de alfalfa klaar.
Bak nu de bosuitjes, knoflook en de taugé even kort aan in een koekenpan met een scheutje olijfolie op een matig vuurtje. Verdeel deze groenten gelijkmatig over de pan en schenk de losgeklopte eieren eroverheen. Bak nu de omelet op een laag vuur en voeg de gerookte makreel in stukjes toe. Doe er nog snel even wat citroen rasp over van de schil van de citroen. Strooi de dille en de gehakte peterselie over de omelet uit. Als de omelet gaar is klap je hem dubbel.
Schuif de omelet op een mooi bord en leg er een toefje alfalfa en een schijfje citroen naast en bovenop de omelet natuurlijk een plukje peterselie voor de finishing touch.
Eet smakelijk en geniet van dit lekkere en vooral gezonde recept!
Plaats zelf een reactie